dinsdag 28 februari 2012

Twee nieuwe kaarten


Voor de Hobbykamer, maak ik weer wat voorbeeldkaarten, nu in de Oud Hollands styl.
Dit zijn de eerste 2, er gaan nog een paar volgen.
Het eerste kaartje heb ik wat na gemaakt uit het blad MarianneDoe. En het 2de kaartje, dat borduurpatoontje komt uit het Hobbjournaalkrant.

Groetjes Hannie

dinsdag 21 februari 2012

Geborduurd geurzakje

 Een tijdje geleden heb ik dit geurzakje gekocht, als borduurpakketje. Vorige week heb ik hem maar uit de verpakking gehaald en ben er mee aan de slag gegaan.
 Afgelopen zondag had ik hem klaar! Hij is echt super mooi geworden vind ik zelf.
In het zakje zit heerlijk geurend lavendel in.

Groetjes Hannie

zondag 19 februari 2012

Naar de handwerkbeurs geweest!

Gisteren ben ik met mijn vriendin Amarins en Manon onze logee naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest!
Wauw, wat was het daar druk zeg!! Maar wel gezellig en heeel veeel leuke dingen gezien.
Op de foto kun je zien wat ik zoal gekocht heb. Twee dingen vind ik echt super en dat is dat boekje van Rico, tea time heet het en het schilderij met vakjes en daar hoort het borduurpatroon bij wat er achter ligt.
Als je de foto aanklikt dan zie alles wat beter.
Het was een super leuke dag! En nu maar kiezen wat ik eerst ga maken, hahahahaa.......

Fijne dag verder.
Hannie

donderdag 16 februari 2012

Twee totaal verschillende dingen!

 Twee totaal verschillende dingen! Hier boven mijn schilderij. Gisteren ben ik weer wezen schilderen. Het is echt heel leuk om te doen, het gaat me ook iets beter af dan in het begin, maar dat is wel logische natuurlijk.
Het schilderij is nog niet klaar, hier een daar moet nog wat gedaan worden, maar het grootste gedeelte is klaar! Ik ben er zelf super trots op, want ik vind hem helemaal geweldig worden! En...kijkt die blauw net lief naar die andere parkiet?!  Hieronder een ander project.
Alles aan die vlinders is van vilt gemaakt. Het is een totaal pakket van Rico. Vorig jaar in december heb ik dit gekocht, ik vond hem zo leuk, dat ik dacht: deze neem ik mee.
Het is een heel werk, je bent er bijna 4 uren mee bezig.
Deze grote vlinder zat het meeste werk in. Ongeveer 2 uurtjes, het zijn 7 delen en er komt nog vulling tussen. Met zacht geel borduurgaren, naai je alles dicht en op elkaar en tussen de kleine vlinders zit nog klitterband.
Al met al een heel werk, maar wel super leuk om te doen! En het resultaat is ook erg leuk vind ik zelf.

Alvast een fijn weekend toegewenst!

Hannie

dinsdag 14 februari 2012

Hollands kaartje.....

Een tijdje geleden, ik denk ongeveer 2 weken geleden, toen schreef ik  zo iets van; Amarins ga maar bij vast bij de brievenbus zitten want je kaart komt eraan.
Nou, afgelopen vrijdag lag hij bij haar in de bus. Het zat namelijk zo: Amarins had het HJ krantje gekocht waar een knipvel bij zat met molens. Zij vond die molens verschrikkelijk en als gekheid zei ik tegen haar, nou dan ga ik met een van die molens een leuke kaart voor je maken! En dat is deze geworden.
Het is een super leuke kaart geworden vind ik zelf. Ja en toen maar afwachten wat zij ervan vond. Nou, dat kan ik inmiddels vertellen. Ze vind de kaart super mooi! Grappig hè, als je een plaatje niet mooi vind en je maakt er een kaart mee, dan valt het toch weer anders.
Ik was ook blij te horen dat ze de kaart erg mooi vind, ja het was toch een gok.
Het borduurpatroon is van Marianne D. Hij staat in de MarianneDoe en op de voorkant, het patroon.

Groetjes Hannie

donderdag 9 februari 2012

Tilda Vlinder/Bij...........

 Ja, ik kon het weer niet laten! Ik moest het boek gewoon hebben! Het is de nieuwste van Tilda. Hij is dun en dan ook wat goedkoper, dan is het nog eens leuk om hem te kopen. Hij is wel in het Noors, maar dat geeft niet. Kom ik er niet uit dan bel ik Yvonne of Marguerite. En dan komen we een heel eind.
En anders kan ik altijd nog de vertaaler op de pc gebruiken.
Deze Bug, zo staat hij beschreven in het boek, ik noem hem, maar "vlinder". Vind ik echt super gaaf! Dus vanmiddag heerlijk aan de slag. Ik had er ook nieuwe stofjes gekocht, bij het boek. Stofjes staan goed afgebeeld op de eerste foto.
Ik ben er super trots op, want de vlinder is echt goed gelukt! Binnenkort ga ik er nog eentje maken!

Groetjes Hannie

zondag 5 februari 2012

Nieuw schilderij........

Afgelopen woensdagmorgen ben ik weer wezen schilderen. Dit keer geen aquarel maar acrylverf.
Dit wordt tot nu toe mijn grootste schilderij. Omdat ik parkieten erg mooie vogels vind, heb ik een foto van internet gehaald en ben ik aan de slag gegaan.
Het schilderij is nog lang niet klaar, maar nu kunnen jullie nog even kijken hoe het er nu uitziet en de volgende keer is hij weer een stuk gevorderd en dan zet ik weer een foto op mijn blog.

Tot de volgende keer! Groetjes Hannie

zaterdag 4 februari 2012

Twee nieuwe kaarten.......

 Een tijdje geleden heb ik dit beertje geborduurd, maar er verder niets meer mee gedaan. Gisteren moest ik toch het kaartje hieronder maken, dus dit beertje ook gelijk maar gedaan. Het is een mooie kaart geworden vind ik zelf.
Mijn collega en zijn vriendin hebben een zoontje gekregen van de week. Hun 2de kindje. Voor hun heb ik deze mooie kaart gemaakt. Dit weekend gaat hij op de bus!

Groetjes Hannie

vrijdag 3 februari 2012

Het kastje is klaar!



Zoals beloofd, is hier mijn kastje! Gisteravond heb ik hem afgemaakt. Op de randen wilde ik graag lint hebben, want anders zag je de houten randjes en dat vond ik niet mooi. Dus op lint uit, (ik heb nog niets hoor! hahaha) maar niet die wat ik in mijn hoofd had. Op naar de hobbykamer, dat was woensdag. Lint uitgezocht en gekocht, kwam ik thuis was het te smal, ik moest 0,5mm hebben en het lint wat ik gekocht had was 0,3mm balen dus!
Gisteren weer naar de Hobbykamer, ik moest toch de voorbeeldkaarten heen brengen (zie hieronder) en toen zag ik dit lint, zacht roze wit geruite lint. Dus daar 2 meter van gekocht en gisteravond aan de slag. Hier en daar een bloemetje, pareltje en een strikje en klaar is tie!
Nu nog kijken wat erin moet staan. Ik heb wel wat ideetjes, maar ja daar moet ik nog even tegen aanlopen, maar dat komt nog wel.

Fijn weekend allemaal!

donderdag 2 februari 2012

De laatste voorbeeld kaarten....




Dit zijn de laatste 4 kaarten die ik heb gemaakt met het papier van Leane de Graaf. Ik heb er mooi wat gemaakt, voor de Hobbykamer.
Het was erg leuk om te doen, wel vind ik het papier wat soft, zelf houdt ik meer van felle kleuren.
Maar de resultaten mogen er zijn vind ik!
En nu..........ga ik aan de slag met de kaart voor mijn vriendin Amarins! Dus Amarins als je dit leest...........kun je alvast bij de brievenbus gaan zitten! hahahahaaaaaa.........

Groetjes Hannie